Heeft u hulp nodig? Uw buurtbewoners helpen u graag! Lees meer >>

    05 november 2017 uitleg stook- en bakproces voor direct aanliggende buren van ’t Bakkes.

    5 november ’t Bakkes bezichtigen & vlaai proeven
    Beste Buurtgenoten,

    Graag nodigen we jullie uit om op zondag 5 november 2017 a.s. een kijkje te komen nemen bij de dan in bedrijf zijnde bakoven bij de Nijsmolen.
    We willen graag voor buurtbewoners uit de direct omliggende straten van ’t Bakkes, laten zien en vertellen hoe het stook- en bakproces in zijn werk gaat.
    Dat doen we graag, omdat we beseffen dat er soms sprake kan zijn van (enige) rookoverlast.

    • om circa 08.30 uur beginnen de stokers met het aanmaken en opwarmen van de oven.
    • de spiësdames en bakkers maken de vlaaien van tevoren ter plaatse gereed
    • tussen 10:45 – 11:00 uur worden de assen uit de oven verwijderd als de oven op temperatuur is
    • daarna (circa 11:00 uur) gaan de vlaaien in de oven, maximaal 10 vlaaien kunnen in de oven en zullen na ongeveer 20 minuten klaar zijn
    • om 14:00 uur zijn de vlaaien voldoende afgekoeld om te worden gegeten

    We kunnen de tijden niet exact aangeven omdat het een met hout gestookt proces is

    Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken bij de verschillende stook- en bak fases in de ochtend, waarbij we deze processen kunnen toelichten.

    En uiteraard hopen we, dat jullie, weliswaar vanwege het noodzakelijke afkoelen pas in de middag tussen
    14.00 en 15.00 uur bij een kopje koffie/thee een
    stuk zelf gemaakte vlaai komen proeven.

    Graag tot ziens op zondag 5 november 2017 a.s. bij ‘t Bakkes in de ochtend en/of de middag.

    ps.       Graag bedanken we iedereen die afgelopen maand zijn of haar stem op ons  uitgebracht heeft via Rabo ‘Samen Sterker’.
    Dat heeft ons het mooie bedrag van 390 euro opgeleverd.

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Projectteam NIJSmolenBuurtVerandert

    nijsmeulebuurt@ziggo.nl

    logo-molenbuurt-grotere-rand-01